Taxaties en waardebepalingen

Door onze ruime ervaring in gebieds- en vastgoedontwikkeling en de financiële aspecten die hierbij komen kijken, zijn wij in staat om zowel gebouwen als gebieden te waarderen. Wij hebben een gecertificeerd taxateur in huis, dus je hoeft ook nergens anders heen voor de benodigde NRVT-handtekening.

Het belangrijkste is echter dat wij door onze financieel-economische achtergrond in staat zijn vanuit verschillende perspectieven te kijken naar vastgoedobjecten en gebieden. Wij maken niet alleen een rekensom van de huurwaarde van een object of gebied maar kijken ook naar de mogelijke herontwikkelingswaarde en beleggingswaarde. Op deze manier onderbouwen wij de waarde van een bijzonder vastgoedobject of gebied.

Dit kan bijvoorbeeld een zorginstelling zijn met een monumentaal pand op het terrein, of een eigenaar van een voormalige kazerne. Stel dat je deze zou willen slopen en herontwikkelen naar nieuwbouwwoningen. Wij onderzoeken wat de opties zijn, wat er daar mogelijk is en wegen de uiteindelijke kosten af tegen de opbrengsten. Wij denken dus mee over de uiteindelijke beleggingswaarde.

Dit kan uiteindelijk gaan om het opstellen van een grondexploitatie, een gekapitaliseerde huurwaarde, een DCF-berekening van de bedrijfswaarde, een comparatieve waarde, een residuele grondwaarde, of een wettelijke huurpuntenberekening.

Afbeelding bij Herbestemmingsonderzoek De Grote kerk – Brouwershaven
Herbestemmingsonderzoek De Grote kerk – Brouwershaven
Afbeelding bij Ontwikkeling multitenant gebouw Grizzly van Pivot Park – Oss
Ontwikkeling multitenant gebouw Grizzly van Pivot Park – Oss
Afbeelding bij Herontwikkeling ‘Het Wisselspoor’ – Utrecht
Herontwikkeling ‘Het Wisselspoor’ – Utrecht
Afbeelding bij (her)ontwikkeling diverse  Amrâth hotels
(her)ontwikkeling diverse Amrâth hotels