Mediation en coaching

Natuurlijk kan er een geschil ontstaan tussen meerdere partijen. Wij kunnen als mediator optreden wanneer een vastgelopen traject vraagt om iemand met bestuurlijke en inhoudelijke kennis. Wij wegen de verschillende belangen tegen elkaar af en brengen partijen tot elkaar.

Wanneer bijvoorbeeld een gemeente, ontwikkelaar en corporatie het niet eens worden, kunnen wij ons – vanuit onze werkervaring met al deze partijen – inleven in de verschillende standpunten en naar een voor iedereen bevredigende oplossing toewerken.

Bij een coachingstraject begeleiden we mensen die werken in de vastgoed- of gebiedsontwikkeling om zichzelf verder te ontwikkelen. Wij ondersteunen diegene strategisch en als sparringspartner met als doel dat wij uiteindelijk overbodig worden en hij of zij zelfstandig verder kan.

Onze opleidingen geven wij aan bedrijven die op zoek zijn naar een praktische en inhoudelijke cursus. Wij geven duidelijke voorbeelden, weten hoe het werkt in het veld en nemen een dosis enthousiasme voor het vak mee.

Enkele onderwerpen waarin wij de afgelopen periode opleidingen hebben gegeven zijn:

  • Projectmatig Realiseren.
  • Begeleiding Architectenselectie.
  • Begeleiding Europese aanbesteding.
  • Portfoliomanagement (strategisch en financieel).
  • Uitvoeren van haalbaarheidsstudies.
  • Opstellen van stichtingskostenramingen.
  • Opstellen van grondexploitaties.
  • Vastgoedrekenen.

Ook hebben wij de “Bredeschool-Game” ontwikkeld. Een spel voor stakeholders die een multifunctionele-accommodatie ontwikkelen. In het spel moet bijvoorbeeld een gebouw dat zowel een bibliotheek, school, kinderopvang als buurttheater gaat huisvesten worden ontwikkeld. Iedere partij heeft andere wensen en in spelvorm ontwerpen de betrokkenen een blauwdruk waarbij ze rekening houden met alle voorwaarden, zowel procesmatig, inhoudelijk als financieel. De spelvorm met grote gekleurde blokken en een levensgroot vlekkenplan werkt zo goed omdat het inzicht geeft in elkaars belangen en resulteert in een soepele procesgang daarna.

Afbeelding bij Professionalisering Organisatie – Weesp
Professionalisering Organisatie – Weesp
Afbeelding bij Optimalisatie Nieuwe Waterstad – Oegstgeest
Optimalisatie Nieuwe Waterstad – Oegstgeest
Afbeelding bij VKZ Mediation in vastgoed- en gebiedsontwikkeling
VKZ Mediation in vastgoed- en gebiedsontwikkeling
Afbeelding bij Economische advisering herontwikkeling De Plantage – Leusden
Economische advisering herontwikkeling De Plantage – Leusden