Poeldijkstraat (nieuwbouw) van Lieven de Key – Amsterdam

Situatie

Het nieuwe studenten- en jongerencomplex aan de Poeldijkstraat in Amsterdam  (Delflandpleinbuurt, nét binnen de ring A10) van Lieven de Key (voorheen Woonstichting De Key) bestaat uit 500 sociale eenpersoons wooneenheden en diverse gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een ontspanningsruimte, studie- en stilteruimte, wasruimte, eetkeuken, inpandige fietsenstalling en gemeenschappelijke groene binnentuin. De woningen zijn gereserveerd voor internationale studenten.

Om de geluidshinder van de ringweg te temperen is het gebouw opgezet in een U-vorm die is afgesloten met een hoog glazen geluidsscherm. Ook zijn de gevels van het gebouw voorzien van innovatieve suskasten, waardoor er zo min mogelijk geluidsoverlast is tijdens het ventileren. Duurzaamheid stond hoog in het vaandel bij de ontwikkeling van de Poeldijkstraat. Rondom het gebouw lopen plinten van verduurzaamd hout die zijn voorzien van klimgroen en het dak is voorzien van pv-panelen.

Projectgegevens Poeldijkstraat
  • 500 studenten- en jongerenappartementen.
  • Opdrachtgever: Lieven de Key.
  • Oppervlakte: 19.650 m2 bvo.
  • Start project: 2019.
  • Oplevering project: 2021.
Rol VKZ

VKZ was namens Lieven de Key verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe complex. VKZ verzorgde het complete project- en kostenmanagement inclusief de kostenbewaking en de begeleiding van de uitvoering.

Diensten

Proces- en projectmanagement
Kostenramingen
Afbeelding bij Herontwikkeling Nyma terrein Nijmegen
Herontwikkeling Nyma terrein Nijmegen
Afbeelding bij Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Afbeelding bij Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Afbeelding bij Ontwikkeling Galaxy Tower – Utrecht
Ontwikkeling Galaxy Tower – Utrecht