Herontwikkeling Nyma terrein Nijmegen

Samen met de gemeente Nijmegen, een aantal culturele ondernemers, Lingotto en de Klok Groep is tot 2023 gewerkt aan de herontwikkeling van het voormalig industrieel erfgoed; het Nyma-terrein. De mix van particulier initiatief en een projectmatig en gefaseerde aanpak maakt dit tot een uniek project. Hergebruik van bestaande materialen uit het pand, gasloos realiseren, en aansluiten op stadsverwarming zorgt voor het duurzaamheidsniveau.
Met de “NYMA makersplaats” wordt een permanente plek gecreëerd die volledig in dienst staat van de creatieve ondernemers, die hen voorziet in alles wat zij nodig hebben om doelgericht te kunnen werken en geïnspireerd te raken en die bovendien het contact met en de betrokkenheid van de omgeving stimuleert. Daarnaast wordt het door een kleine schaalsprong te maken mogelijk om in meer faciliteiten te voorzien. De ‘zittende’ ondernemers rouleren tijdens de werkzaamheden en schuiven door naar reeds gerealiseerde delen van De Vasim. In het programma zit ruim 12.000m² waarvan 9.000m² verhuurbaar en 3.000m² publiekelijk toegankelijk is. De transformatie is van start gegaan in het eerste kwartaal van 2021. Fase 1 en 2 zijn in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd. De voltooiing van de laatste fase vond plaats in het vierde kwartaal van 2023.

VKZ begeleidde de samenwerking en creëerde een financieel transparant model voor samengestelde prijsvorming (FE model) dat de langjarige samenwerking tussen partijen van een complexe herontwikkeling met veel risico’s en onbekende elementen borgde. Met deze aanpak toont dit project ons vermogen om erfgoed zorgvuldig en respectvol te integreren in hedendaagse duurzame ontwikkelingen, met oog voor een solide bedrijfskundige basis, en daarbij de brug slaand tussen verleden en toekomst.

Diensten

Proces- en projectmanagement
Kostenramingen
Afbeelding bij Poeldijkstraat (nieuwbouw) van Lieven de Key – Amsterdam
Poeldijkstraat (nieuwbouw) van Lieven de Key – Amsterdam
Afbeelding bij Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Afbeelding bij Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Afbeelding bij Ontwikkeling Galaxy Tower – Utrecht
Ontwikkeling Galaxy Tower – Utrecht