Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam

Afbeelding Lieven wooncomplex van Lieven de Key
Situatie

Wooncomplex Lieven van Lieven de Key (voorheen Woonstichting De Key) is een nieuw complex met studenten- en starterswoningen aan de Maassluisstraat in Amsterdam (Delflandpleinbuurt, nét binnen de ring A10). Het complex bestond uit 8 bouwfases met in totaal zo’n 1.200 wooneenheden. Lieven fase 6 en 8 beslaan het oostelijke onderdeel van wooncomplex Lieven en bestaan uit 538 sociale wooneenheden van zo’n 25 – 60 m2.

Lieven is een grootschalig Amsterdams bouwblokprincipe, dat naast de wooneenheden bestaat uit een horecaruimte, een ontmoetingsruimte, een gemeenschappelijke ontmoetingstuin en een wasserette.

Wooncomplex Lieven is voorzien van een duurzaam energieconcept en heeft een EPC van 0,2. Er zijn een collectieve WKO (warmte-koudeopslag), PV-panelen op het dak, onderhoudsvrije thermisch ontkoppelde aluminium kozijnen met isolerend dubbelglas HR++ en infiltratie van regenwater in de binnentuin.

Ook is er gebouwd met natuurlijke materialen (baksteen, staal, aluminium en hout met een FSC keurmerk). Het complex bestaat uit strak vormgegeven bakstenen gebouwen met repeterende ramen en verfijnd metselwerk. Deze video van Bot Bouw geeft een impressie van Lieven fase 6 en 8.

Winnaar mooiste gebouw van het jaar

Lieven fase 6 en 8 is de winnaar van het mooiste gebouw van het jaar 2023 van de Branchevereniging Nederlandse Architecten (BNA) in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Wij zijn trots dat we ons steentje hebben bijgedragen aan de bouw van dit sociale, duurzame wooncomplex.

Projectgegevens Lieven fase 6 en 8
  • 538 studenten- en starterswoningen.
  • Opdrachtgever: Lieven de Key (voorheen Woonstichting De Key).
  • Start project: 2019.
  • Einde project: 2022.
  • Winnaar mooiste gebouw van de BNA, categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.
Rol VKZ

VKZ was namens Lieven de Key verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe complex. VKZ verzorgde het complete project- en kostenmanagement inclusief de kostenbewaking en de begeleiding van de uitvoering.

Diensten

Proces- en projectmanagement
Afbeelding bij Studentenhuis van Unitas S.R. – Utrecht
Studentenhuis van Unitas S.R. – Utrecht
Afbeelding bij Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Afbeelding bij Projectmanagement Nieuwbouw Koningin Beatrixschool – Utrecht
Projectmanagement Nieuwbouw Koningin Beatrixschool – Utrecht
Afbeelding bij Projectmanagement Binnenduin –  Beverwijk
Projectmanagement Binnenduin – Beverwijk