Artikel over de ontwikkeling van science campussen van Wiebe Daalderop

Directeur-eigenaar van VKZ Wiebe Daalderop heeft voor BiotechNEWS & Life Sciences een artikel geschreven over de ontwikkeling van science campussen in Nederland.

Daalderop, W. (2022). Ontwikkelingen in de farmaceutische markt: samenbrengen van gezamenlijke huisvestingsambities. BiotechNEWS & Life Sciences, 21(2), 17.

De farmaceutische markt in Nederland, en daarmee de ontwikkeling van science campussen, groeit. Er wordt veel geïnvesteerd in grootschalig onderzoek en de productie van medicijnen. Hierdoor is er een groeiende behoefte aan passende huisvesting en dat is beperkt in Nederland.

Wiebe heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van de ontwikkeling van science campussen en weet precies voor welke uitdagingen gebouweigenaren komen te staan. Het ontwikkelen van een flexibel multitenant gebouw is complex en flexibiliteit is van groot belang. Van bouwkundige flexibiliteit tot indeelbaarheid en installatietechnische flexibiliteit en de behoefte van verschillende typen gebruikers. Door een gefaseerde uitwerking, heldere besluitvormingsmomenten en een transparante financiële uitwerking, worden de kosten beheersbaar gemaakt en kan worden toegewerkt naar een gezamenlijke invulling van de huisvestingsambities.

Lees het volledige artikel in de BiotechNEWS & Life Sciences najaarseditie van 2022 op pagina 17.

Contact
Heb je een vraag over het artikel of wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wiebe helpt je graag verder.