VKZ houdt huurpuntenmodel up-to-date

Per 1 juli  2017 is het VKZ huurpuntenmodel geactualiseerd naar prijspeil 01-07-2017. Dit wil zeggen dat onder andere de huurprijzen zijn geïndexeerd. De huren zijn het afgelopen jaar, voor zowel zelfstandige als onzelfstandige woningen, met circa 0,3% per punt gestegen. Het puntenaantal van de liberalisatiegrens (bevroren op €710,68) is bij zelfstandige woningen (>144 punten is vrije sector) onveranderd gebleven ten opzichte van vorig jaar.  

Naast de indexatie van de huren wordt ook jaarlijks de berekening van het aantal punten bij de WOZ-waarde geactualiseerd. Ook dit is opgenomen in ons meeste recente Excel-based huurpuntenmodel.

VKZ heeft een laagdrempelige rekentool beschikbaar, waarmee klanten eenvoudig en overzichtelijk een beeld kunnen krijgen van de (maximale) huur voor woningen. Ook is het mogelijk om voor meerdere typen woningen een totaaloverzicht (op complexniveau) van de huurpunten en huurprijs te generen.

Het ontwerpen van een woning met deze tool op uw computer is van onschatbare waarde voor een optimale prijs / kwaliteitsverhouding van uw project”

De VKZ rekentool is geactualiseerd op basis van het actuele prijspeil en maakt het daarmee mogelijk om direct een actueel beeld te verschaffen van de (maximale) huur van een woning of complex. Een huurprijsberekening opstellen op basis van een eerder prijspeil blijft overigens ook mogelijk.

Wilt u hier over verder praten of het model bestellen, secretariaat@vkzbv.nl of +31 30 251 74 76.

Click to access the login or register cheese