VKZ begeleidt ontwikkeling Jaarbeurshotel, Utrecht

BILTHOVEN, 4 december 2015.

Amrâth hotels zal in 2018 een luxe vier sterren hotel met bovengelegen woningen realiseren aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Op 27 november 2015 is de overeenkomst voor grondverkoop getekend door de Gemeente Utrecht en Amrâth Hotels. Het nieuwbouwproject omvat 275 hotelkamers en circa 350 appartementen.

In 2003 werd Amrâth geselecteerd voor het Jaarbeurshotel. Het project meet ruim 52.000 m² en heeft een hoogte bijna 90 meter.
Voor het plan is het Amsterdamse architectenbureau Tangram Architecten geselecteerd als architect. VKZ begeleidt de ontwikkeling namens Amrâth Hotels. De bouw zal van start gaan in het voorjaar van 2018 en naar verwachting zal het complex medio 2020 worden opgeleverd.

Amrâth Jaarbeurshotel
Het Jaarbeurshotel ligt op de onderste zeven verdiepingen. Het hotel wordt een luxe viersterren hotel met een full service aanbod dat voldoet aan de wensen van de Jaarbeursgast en dat past bij een stad met allure als Utrecht. Het richt zich ook op de toeristische bezoekers van Utrecht.

Naast 275 hotelkamers biedt het hotel restaurants, een bar, diverse zalen, een fitnessruimte en mogelijk een wellnesscentrum en hotelshops. Het hotel ligt aan het Jaarbeursplein, aan de entree van de Jaarbeurs, de zogenaamde Centrumboulevard, tegenover het Beatrixtheater en aan het Centraal Station, met het stadscentrum en parkeergelegenheden dichtbij. Aan de andere kant van de entree van de Jaarbeurs ligt de nieuwe Mega Bioscoop van Wolff.

Appartementen boven het hotel
Boven het hotel komt een woontoren voor circa 350 appartementen in 22 lagen. De koop- en huurwoningen zijn gevarieerd in opzet en maten. Er zullen studio’s zijn, normale appartementen en ook penthouses in de top. Eén en ander staat nog niet vast en is nog volop in ontwikkeling. Dit project richt zich op meerdere doelgroepen, zowel op één als meerpersoonshuishoudens. De bewoners kunnen gebruik maken van de hotelfaciliteiten zoals de fitness en wellness ruimte.
Het Jaarbeurshotel is de nieuwste ontwikkeling van Amrâth Hotels en is onderdeel van de herontwikkeling van het stationsgebied in Utrecht.

De Amrâth hotelgroep heeft op dit moment zestien hotels in Nederland, waaronder Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, Grand Hotel Amrâth Amsterdam (in het Scheepvaarthuis) en sinds oktober 2014 Kurhaus Scheveningen. De drie-, vier- en vijfsterrenhotels beschikken in totaal over 1486 kamers. De Amrâth hotelgroep heeft een jaaromzet van circa € 45 miljoen en telt 525 medewerkers. Het hotelketen en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl.