Realisatie Panther

Pivot Park rondt bouw casco succesvol af

Pivot Park heeft op maandag 3 oktober 2022 de eerste fase van het nieuwe gebouw Panther succesvol is afgerond. Het nieuwe gebouw maakt onderdeel uit van het masterplan Pivot Park wat in de komende jaren verder vorm gaat krijgen.

Het gebouw Panther betreft een duurzaam farmaceutisch gebouw van circa 4.500 m2 BVO, welke ruimte gaat bieden aan laboratoria, kantoren en cleanrooms. Het gebouw heeft een flexibele gevel en indeelbaarheid.

Goede voorbereiding, vlekkeloze uitvoering

De realisatie van het casco Panther, uitgevoerd door Heijmans, is in slechts 10 maanden afgerond. Ramon van Schaick, projectmanager van VKZ geeft aan dat de korte bouwtijd is bereikt met goed samenspel vanaf de bouwteam-fase, tussen alle partijen.

VKZ is vanaf de initiatiefase tot en met oplevering, namens Pivot Park verantwoordelijk geweest voor de advisering rondom de businesscase en verhuur en de complete ontwikkeling en realisatie inclusief het kostenmanagement van het gebouw.

Masterplan

Zowel start-ups als scale-ups vinden op het Pivot Park alle kennis en middelen die ze nodig hebben om hun bedrijfsgroei te versnellen. Met ruim zestig bedrijven en dagelijks bijna zeshonderd professionals die bijdragen aan het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen, groeit Pivot Park momenteel uit tot dé hotspot voor biotechnologische en farmaceutische innovatie in Europa. VKZ BV adviseert en begeleidt het Pivot Park bij de ontwikkeling van het masterplan.