Energy & Health Campus – Petten

Bron: Proof of the Sum.

Situatie

De Energy & Health Campus Petten (EHC) wil zich de komende jaren ontwikkelen tot een geavanceerde science campus. EHC is een campusorganisatie op het gebied van duurzame energie en nucleaire gezondheid. Het doel is om de huidige locatie te herontwikkelen en uit te breiden met zo’n 100.000 m² aan kantoor-, labruimte en faciliteiten.

In het science park spelen bedrijven zoals TNO en JRC een belangrijke rol bij de ontwikkeling van duurzame energie- en transportsystemen, terwijl Curium en NRG vooroplopen in de productie van medische isotopen en de ontwikkeling van nieuwe diagnostische en therapeutische geneesmiddelen. De Energy & Health Campus zal de komende jaren belangrijke ontwikkelingen doormaken, waaronder de onlangs goedgekeurde ontwikkeling van de nieuwe PALLAS-reactor en nieuwe R&D-faciliteiten.

Projectgegevens

  • Opdrachtgever: Energy & Health Campus.
  • Type project: uitbreiding science campus.
  • Oppervlakte: ca. 100.000 m² BVO.
  • Start opdracht: 2021.

Rol VKZ

VKZ heeft in dit project de verantwoordelijkheid voor het proces- en financieel management, waarmee het een helder kader heeft geschapen voor de ruimtelijke- en bedrijfsmatige ontwikkeling. In samenwerking met Proof of the Sum, Brand, Arup heeft VKZ een integrale ontwikkelvisie opgesteld waarin de ambities van de campus zijn opgenomen. Momenteel begeleidt VKZ de eerste ontwikkelingen, waaronder een poortgebouw in het zuidelijke deel van het gebied dat onder andere een parkeerprogramma, faciliteiten, onderwijs en mogelijk een incubator huisvest.

Contact

Meer weten over science campus en campusorganisatie Energy & Health Campus? Neem contact op. Onze adviseurs helpen je graag.

Afbeelding bij Multitenant gebouw Impetus, Poonawalla Science Park – Bilthoven
Multitenant gebouw Impetus, Poonawalla Science Park – Bilthoven
Afbeelding bij Multitenant gebouw Racoon van Pivot Park – Oss
Multitenant gebouw Racoon van Pivot Park – Oss
Afbeelding bij Ontwikkeling multitenant gebouw Grizzly van Pivot Park – Oss
Ontwikkeling multitenant gebouw Grizzly van Pivot Park – Oss
Afbeelding bij Ontwikkeling farmaceutische faciliteit – Oss
Ontwikkeling farmaceutische faciliteit – Oss