Optieovereenkomst kavel Ringspoorzone Noord Amsterdam

Op 3 mei ondertekende het bestuur van Eureka! de optieovereenkomst met de gemeente Amsterdam voor de kavel Ringspoorzone Noord in de Kolenkitbuurt. Dit markeert het eind van de opstartfase waarin Eureka de afgelopen maanden een groep van enthousiaste woningzoekenden heeft gevonden. Gezamenlijk is de wijk verkend, is gesproken over de kansen en mogelijkheden van het project en is naar de gemeente een plan van aanpak gepresenteerd.

Peter van der Velpen is als projectleider Grond- en Ontwikkeling verantwoordelijk voor het opstellen van deze optie-overeenkomst. Daarnaast is hij samen met de gemeentelijk projectleider wooncoöperaties verantwoordelijk om de uitwerking van het plan te begeleiden.

De woningen zijn 40 tot 80 m2 groot. Het merendeel van de woningen is middeldure huur (tussen de € 763,47 en € 1.068,83 per maand, prijspeil 2022) Wooncoöperatie Eureka! is opgericht voor stadsveteranen; oudere Amsterdammers die midden in het leven staan en op zoek zijn naar een woongebouw waar ze samen wonen, werken en zorg en voorzieningen delen. Omdat de locatie aan de Majoor Fransweg in de Kolenkitbuurt groot genoeg is voor 100 woningen is er ruimte voor een bredere doelgroep. Jongere deelnemers hebben zich inmiddels aangesloten.