Nieuwbouw sporthal Den Burg (Texel) officieel gestart

Woensdagmiddag 10 oktober 2018 is de bouw van de nieuwe sporthal in Den Burg officieel van start gegaan. Wethouder Sander van Knippenberg en directielid Dirk Jan de Rouwe van bouwgroep Dijkstra Draisma gaven op de bouwplaats het startsein voor de nieuwbouw van de sporthal. De nieuwe sporthal op Texel krijgt vijf zalen. Het wordt een duurzaam gebouw met duizend pv-panelen op het dak,  luchtwarmtepompen om de zalen te verwarmen en komt er geen aansluiting op het gas. Naar verwachting zal de sporthal ingaande het schoolseizoen 2019-2020 in gebruik genomen kunnen worden.   

VKZ is eind 2015 door de gemeente gevraagd om een re-consultatie tussen alle direct betrokken stakeholders te organiseren en te adviseren over het Programma van Eisen, het budget en het vervolgproces.
Het resultaat van deze re-consultatie was besluitvorming in de gemeenteraad van 23 maart 2016 over zowel de uitgangspunten als de kaders voor deze nieuwe sportaccommodatie die aan de wethouder zijn meegegeven om het project verder tot ontwikkeling te brengen.
VKZ is vervolgens gevraagd de ontwikkeling van het project te begeleiden. VKZ heeft daarvoor een Plan van Aanpak opgesteld, heeft de tender voor Design en Build begeleid en vertegenwoordigt de opdrachtgever verder bij de uitvoering van het project. Daarnaast heeft VKZ de tender begeleid voor de sporttechnische inrichting van de sporthal; die tender is gewonnen door Nijha.