VKZ bezoekt Stadgenoot in Amsterdam

In mei was het weer tijd voor de Kwartaalborrel met het team van VKZ. Dan bezoeken we met het hele team de projecten van één of meerdere collega’s. Deze keer was het de beurt aan collega’s Daan Dirkse en Marciano Mascini, werkzaam voor woningbouwcorporatie Stadgenoot in stadsdeel Nieuw-West van Gemeente Amsterdam.

De Kwartaalborrel afgetrapt bij Hotel Buiten te Sloterpas, met een introducerende presentatie door beide heren. De collega’s zijn meegenomen door de geschiedenis van Stadgenoot en de ontwikkelingen die zich naoorlogs hebben voortgedaan in Amsterdam Nieuw-West. Onderwerpen als het Algemeen Uitbreidingsplan en de bijbehorende kenmerken op wijkniveau passeerden de revue.

Tijdens de presentatie werden de projecten Dorus Rijkershof, Thomas à Kempisplantsoen en De Piggelmeewoningen behandeld. Na de presentatie zijn deze projecten fysiek bezocht onder leiding van Daan en Marciano en twee professionals die betrokken zijn bij de projecten.

Bij Dorus Rijkershof ligt de focus op Vastgoedverbetering in bewoonde staat van in totaal 258 woningen. Hier hebben we een blik kunnen werpen op één van de woning die van binnenuit gesloopt is alvorens de verbetering vanuit de aannemer. Daarna een woning waar alle werkzaamheden binnen het project uitgevoerd zijn en hoe deze terug geleverd wordt aan een bewoner.

In de Rousseaubuurt zijn we langs de ontwikkelingsprojecten gelopen van Stadgenoot met de nadruk op het nieuwbouwpand Thomas à Kempisplantsoen en de Piggelmeewoningen. Onder begeleiding van Niels Bon, projectregisseur van de Rouseaubuurt, hebben we inzage gekregen in de ontwikkelingen die hier de komende jaren gaan plaatsvinden.

Daarna is er heerlijk in het zonnetje een borrel gedronken en werd de dag afgesloten met een diner aan de Sloterplas.