Feestelijke start renovatie Hogeschool Zwolle

Afgelopen dinsdag 5 september 2017 is de renovatie van de Hogeschool Viaa in Zwolle feestelijk van start gegaan. In het bijzijn van leerlingen werd de start van werkzaamheden gevierd met de onthulling van het bouwbord.

In de renovatie wordt ingezet op een ontwerp met de focus op duurzaamheid en een open karakter. Het gebouw (uit de jaren zestig) krijgt een nieuwe hoofdentree, gevel en dak. Daarnaast worden oude installatieonderdelen vervangen en komt er een complete, duurzame klimaatinstallatie. Deze wordt gevoed met stroom opgewekt door zonnepanelen op het dak. Warmte en kou wordt opgeslagen door middel van een WKO, wat op zijn tijd weer gebruikt kan worden om het gebouw op te warmen of te koelen. Met deze aanpassingen wordt het energielabel A ruimschoots behaald.

Over een jaar moet de renovatie van de Viaa hogeschool worden afgerond. Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden zet Viaa het onderwijs voort in de huisvesting. Na de verbouwing moet het pand nog zeker de komende vijftien tot twintig jaar meegaan.

VKZ is huisvestingsadviseur en gedelegeerd ontwikkelaar voor Viaa Gereformeerde Hogeschool en verzorgt het project- en kostenmanagement vanaf de initiatieffase tot aan de oplevering.