Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam

Stadgenoot Slotermeer
Stadgenoot Slotermeer

Situatie

VKZ werkt voor Stadgenoot voor de afdeling vastgoed & ontwikkeling. Stadgenoot is één van de grootste Amsterdamse woningbouwcorporaties en bezit ongeveer 35.000 woningen, waaronder sociale huurwoningen, huurwoningen uit het middensegment, bedrijfsruimtes en parkeerplekken. Stadgenoot heeft betaalbaarheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft als doel het verhuren van goede en betaalbare woningen in Amsterdam.

Op het gebied van duurzaamheid en circulariteit is er voor de woningen van Stadgenoot nog een grote slag te maken. Het is een grote uitdaging om de woningen van het gas af te halen en de te hoge energielabel (DEF) weg te werken. Ook is het een uitdaging om de vastgoedportefeuille uit te breiden met meer woningen in het segment van middeldure huur.

Projectgegevens Stadgenoot

VKZ werkt aan verschillende projecten van Stadgenoot in Amsterdam Nieuw-West:

  • Project Thomas à Kempis: bij dit project worden 86 sociale huurwoningen gebouwd in een nieuwbouwcomplex. Deze woningen zijn van verschillende groottes en dus bedoeld voor verschillende typen huishoudens uit de buurt. De appartementen worden gebouwd volgens de laatste duurzaamheidseisen. 
  • Herstructurering van de Couperusbuurt: een grootschalige herstructurering waar zowel renovatie als sloop-nieuwbouw plaats gaat vinden. De portefeuille van 700 sociale huurwoningen wordt uitgebreid tot een diverse mix van verschillende typen woningen. In totaal komen er ongeveer 1.300 woningen beschikbaar.
  • Project Dorus Rijkershof: drie complexen waar grondige woningverbetering wordt uitgevoerd aan de woningen. Met verbeterde energielabels en een verbeterd binnenklimaat van de woningen.

Rol VKZ

VKZ draagt bij aan bovenstaande projecten van Stadgenoot door collega’s in te zetten als projectontwikkelaar. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het werk, het bijhouden van de planning, stakeholdersmanagement en het bewaken van het projectbudget.

Contact

Meer weten over de projecten van Stadgenoot? Aarzel niet om contact op te nemen. Onze collega’s helpen je graag.

Diensten

Proces- en projectmanagement
Afbeelding bij Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Afbeelding bij Studentenhuis van Unitas S.R. – Utrecht
Studentenhuis van Unitas S.R. – Utrecht
Afbeelding bij Herstructurering Franse Gat – Veenvesters
Herstructurering Franse Gat – Veenvesters
Afbeelding bij Projectmanagement Nieuwbouw Koningin Beatrixschool – Utrecht
Projectmanagement Nieuwbouw Koningin Beatrixschool – Utrecht