Ontwikkeling Brede School Hoogmade – Kaag en Braassem

In opdracht van de gemeente Kaag en Braassem (gemeente) gaat ontwikkelaar Veenstede een Brede School aan de Schoollaan in Hoogmade realiseren. VKZ begeleid dit proces in samenwerking met de gemeentelijke projectleider.

De kern van de realisatiestrategie werd gevormd door een D&B-aanbesteding. De Brede School en de openbare parkeergarage zijn “overheidsopdrachten” die Europees zijn aanbesteed. Onder leiding van VKZ, in samenwerking met andere adviseurs, zijn de vraagspecificatie (Programma’s van Eisen) en de aanbestedingsrichtlijnen opgesteld en is het aanbestedingsproces op proactieve en strakke wijze geleid. VKZ heeft na selectie van de ontwikkelaar, in samenwerking met de gemeentelijk projectleider, leiding gegeven aan de interne gemeentelijke organisatie, alsmede aan de afstemming met alle externe partijen waaronder de betrokken woningcorporatie, gebruikers waaronder de twee scholen, een kinderdagverblijf, de bibliotheek, sportverenigingen en het Gemeenschapshuis. Daarnaast is VKZ namens de gemeente verantwoordelijk geweest voor het bouwmanagement (opdrachtgeverrol) tijdens het ontwerp en uitvoeringstraject. De vastgoedmanager van VKZ heeft deze kar, in nauwe samenwerking met de betrokken gemeentelijke diensten, getrokken.

VKZ geeft op integrale deskundige wijze leiding aan de ontwikkeling van de Brede School. In haar rol van gedelegeerd opdrachtgever is zowel de procesarchitectuur (analyse, structurering en optimalisering), de kwaliteitsborging als de juridische uitwerking daarvan in vertrouwde handen.

Diensten

Proces- en projectmanagement
Afbeelding bij Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Lieven fase 6 en 8 van Lieven de Key – Amsterdam
Afbeelding bij Studentenhuis van Unitas S.R. – Utrecht
Studentenhuis van Unitas S.R. – Utrecht
Afbeelding bij Gymzaal CCZ – Zeist
Gymzaal CCZ – Zeist
Afbeelding bij Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam
Woningbouwopgave voor Stadgenoot – Amsterdam