Pensioenfondsen kopen 330 nieuwbouwappartementen in Galaxy Tower van Amrâth

Vrijdag, 10 februari 2017.

Amrâth Hôtels & Restaurants en SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer hebben een overeenkomst gesloten voor de koop van 330 vrijesector huurwoningen in het project ‘Galaxy Tower’ gelegen aan het Jaarbeursplein in Utrecht. Tangram Architekten ontwerpt het gebouw dat 90 meter hoog is en in totaal, inclusief parkeren, circa 55.000 m² omvat. Amrâth realiseert een iconisch gebouw met een luxe viersterrenhotel van 250 kamers en welnessvoorzieningen en daarboven 21 verdiepingen met appartementen.

Namens Amrâth is VKZ BV betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar. Capital Value trad op als transactieadviseur voor Amrâth en Boekel trad op als juridisch adviseur. Spoorwegpensioenfonds werd bij de aankoop geadviseerd door SENS Real Estate, Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

De Galaxy Tower, een unieke  combinatie van luxe viersterrenhotel met vrije-sector huurappartementen wordt gerealiseerd aan het Jaarbeursplein, tegenover het Centraal Station van Utrecht en het Beatrixtheater. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Jaarbeurshotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness. De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag door onder andere de toepassing van zonnepanelen op daken en gevels. Door de uitstekende ligging en het optimale ontwerp zijn de woningen zeer geschikt om in de vrije sector te verhuren. De huurwoningen krijgen een niveau en afwerking die aansluit bij het hotel.

Parallel aan dit verkooptraject is de verdere totstandkoming van het ontwerp in volle gang. De ontwikkeling van de Galaxy Tower bevindt zich in op dit moment in de Definitief Ontwerpfase. Daarnaast komt de terinzagelegging van het bestemmingsplan dichterbij. Het hechte ontwikkelingsteam bestaande uit: Tangram Architekten, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Ingenieursburo Linssen, DGMR en VKZ BV  werkt keihard aan de afronding van het Definitief Ontwerp. Een veelzijdig project waar voor VKZ als gedelegeerd ontwikkelaar veel zaken samenkomen om uiteindelijk begin 2021 de deuren te kunnen openen.

Bauke Robijn, manager strategie en acquisitie bij SPF Beheer: “Wij zijn zeer verheugd met de toevoeging van deze bijzondere woningen aan de portefeuille van onze klanten. De hoogwaardig afgewerkte appartementen in combinatie met de hotelfaciliteiten creëren een uniek woonconcept. Door de constructieve houding van betrokken partijen kijken we terug op een prettig en vlot verlopen onderhandelingsproces. Met deze aankoop zetten we een belangrijke stap in de uitbreiding van de woningportefeuille van onze klanten”.

Frans van Toor, International Partner Capital Markets bij Cushman & Wakefield: “Wij zijn verheugd dat wij SPF Beheer konden adviseren bij de verwerving van deze strategische ontwikkeling in het hart van de stad Utrecht. Het plan voorziet in de sterk toenemende behoefte aan woningen in binnenstedelijk gebied en deze acquisitie sluit daarmee aan op de visie die door onze cliënt is geformuleerd. Het project is een grote aanwinst voor zowel de stad Utrecht als voor onze cliënt SPF Beheer.”

Marijn Snijders, directeur Capital Value: “Het project kon vanwege het volume, het doordachte ontwerp en de goede ligging op grote belangstelling rekenen van beleggers. Het is een positieve ontwikkeling dat er pensioengeld wordt geïnvesteerd in dit project gelet op de grote tekorten aan middeldure huurwoningen in het centrum van Utrecht”.

Wiebe Daalderop, ontwikkelingsmanager van VKZ, geeft aan trots te zijn op de totstandkoming van deze samenwerking en de unieke combinatie van wonen en hotel op een geweldige plek in de stad.

Click to access the login or register cheese