Eerste paal Onderwijs-centrum Texel geslagen

Op 25 februari 2021 is voor het Onderwijscentrum Texel (OCT) de eerste paal geslagen. Hiermee is een belangrijke stap gezet en is de start van de bouw een feit. Als alles volgens planning verloopt dan is het gebouw eind van dit jaar gereed en kan het gebouw begin volgend jaar in gebruik worden genomen.

Het OCT is een gebouw van circa 4.000 m2 groot en huisvest de vijf scholen uit Den Burg: de Jozefschool, de Fontein, de Thijsseschool, de Vrije School Stella Maris en het Kompas. De vijf basisscholen behouden ieder hun eigen identiteit, waarbij het gebouw de kansen biedt om onderling goed samen te werken. Het gebouw krijgt op de eerste verdieping een doorgang naar de OSG de Hogeberg, waardoor het makkelijk wordt om het basis onderwijs met het voortgezet onderwijs te verbinden.

Het OCT, dat volledig Energieneutraal (ENG) gerealiseerd wordt, is de afgelopen jaren tot stand gekomen door een samenwerking tussen GeO Architecten, VKZ (projectmanagement), Quinta Ingenieursbureau (adviseur installaties/bouwfysica) en Constructiebureau Tentij. De aannemer van het project is Dijkstra Draisma uit Bolsward. Pranger-Rosier uit Dokkum is de installateur.

Hoewel de gebruikelijke feestelijkheden bij het slaan van de eerste paal vanwege corona niet konden plaatsvinden en zijn opgeschort naar een later moment in de bouw, werd bij VKZ op kantoor op een wat ludieke manier en op kleine schaal toch even stil gestaan bij dit heuglijke moment: